Sprøjteforgiftning.

Ved forgiftningsproblemer gælder det om hurtigst muligt at finde og samle et større antal døde bier med synlige tegn på forgiftning. Deres pollenbukser kan ofte være en vigtig indikator.

Kan der ikke fyldes en tændstikæske med døde bier, bør man ikke foretage sig noget. Det er tegn på forgiftning, hvis man foran flyvehullet finder et lag af døde bier med tungen udstrakt og vingerne spredte.

Man kan lede efter de døde bier i en stribe væk fra staderne og finde en flyveretning, og man kan se efter sprøjtespor i marken.

Videre

Billeddokumentation kan være til god hjælp. Billeder bør tages både i og udenfor stadet. Hvis man ved egen hjælp har fundet en synder, og denne erkender ansvaret, behøver historien ikke at være så meget længere.

Sprøjtegifte kan ligeledes skade menneskehjerner idet kemikalierne er rettet mod centralnerve-systemerne hos alle de insekter, landmændene gerne vil dræbe.

Giftene rammer ikke alene insekter, men kan også gå ud over menneskers hjerner, som følge af dens biokemi, skriver forskerne.